Aromatic

Företaget grundades i Gröndal strax före 2:a världskriget på fastigheten/i f.d. polishuset, intill Gamla Södertäljevägen. År 1945 flyttade man till den nybyggda fabriken i Gröndal på Bryggvägen 12-14. De första produkterna som utvecklades var surrogat för att ersätta fett, socker och ägg. Det var ont om dessa råvaror och därför ransonerades de. 

Sedan dess har Aromatic fortsatt att utveckla produkter som förenklar och förbättrar en rationell produktion av bageriprodukter. Under åren har man byggt upp en djup kunskap om bakproces- sen, med lång erfarenhet från både industriell och hantverksmässig användning. 

All produktion sker i Sverige i en modern och tekniskt avancerad anläggning. Företaget har också egen personal på nio olika nyckelmarknader och ett stort antal distributörer runt om i världen. Exportandelen av företagets produktion är mycket hög, ca 90 procent av den totala omsättningen. Aromatic blev av Exportrådet utsedd till Årets livsmedelsexportör 2010. 

(Utdrag från företagets hemsida - www.aromatic.se) 


IMG 1022 Fotor


Riva Aromatic-huset och bygga 320 nya bostäder.

 Läs mera ►Neonskyltar med text ”Aromatic” på taket är belägen intill Essingesundet och Essingeleden och blev ett känt inslag i Gröndals stadsbild. Kontors- och industrilokaler är byggda  under åren 1945-50. 

Huset är gulklassat av Stockholms stadsmuseum, vilket innebär ”att bebyggelsen har positiv betydelse för stadsbilden och/eller har ett visst kulturhistoriskt värde”. 

Februari 2015, Skylten på taket är nu nermonterad.

Kontors- och industrilokaler, byggt i omgångar mellan 1985-1994.

aromatic bostader

Framtidsboende (Fotomonage: stadsbyggnadskontoret)


Bygger nya bostäder i Gröndals strand

NCC visar upp nya bostäder Gröndals strand

Copyright © 2003 - 2024 All Rights Reserved Utkiksbacken21.sE