Interiörer Blocket 23


Det enskilda husets interiör är en eller fleras privat domän men husets utsida är en del av ett gemensamt vardagsrum. För att bibehålla miljön så att även kommande generationer kan uppleva kommunens unika bebyggelsekultur är det viktigt att alla tar sitt ansvar för såväl det privata som det offentliga rummet. 

I mötet mellan kulturen och bebyggelsen skapas samhällen

Kulturen är dock inte statisk, inte heller byggnaderna. Ett samhälle ändrar karaktär, människor får nya levnadsförhållanden och stadsbilden byter successivt skepnad. När man gör ingrepp i en äldre byggnad kan olika grad av varsamhet mot husets ursprungliga arkitektur eftersträvas. 

Här handlar det om att “frysa” husens ursprungliga utseende och endast använda traditionella hantverksmetoder och material. 

Välbevarade interiörer har stora estetiska värden. Kakelugnar, och trägolv är kvaliteter som inte går att återskapa vid nyproduktion.Nuvarande Entré mot Utkiksbacken   
 Foto:Tommy Högberg  

 

 Foto:Tommy Högberg


Wera och Holger får besök

            


 Foto:Tommy HögbergAgust Herman Holmbergs kontor på översta våningen, här tog han hand om fakturor och hyresintäkter, i källaren hade han en verkstad där det fanns möjlighet att värma mat, där satt han ofta och åt lunch och middag.

Vinden med fönster mot Utkiksbacken 
Foto:Tommy HögbergTvättstugan 2010  Foto:Tommy Högberg

Hilda Zettergren 

Sven och Hilda Zettergren 

Hilda Zettergren

Vedspis och marmor diskbänk endast kallt vatten i köket hos Sven och Hilda (plan1)Karl-Harry Liljeqvist i köket.

Fest på våning 2

Lägenheten är under renovering 


Copyright © 2003 - 2024 All Rights Reserved Utkiksbacken21.sE